PAUL MERCELIS

Paul Mercelis (Turnhout, 1968) werkte sinds zijn zestiende tijdens de zomervakanties bij De Piano-Workshop in Nieuwerkerke a/d Yssel, Rotterdam, waar hij na zijn studies van Industrieel Ingenieur Electronica en Postlicentiaat Politieke Wetenschappen als leerling werd aangenomen. In 1999 richtte hij, als zelfstandige, pianoweb op in Antwerpen.

Vanaf 2000 begon er op freelance basis een intensieve samenwerking met Yamaha Music Europe. In 2004 behaalde hij het diploma Grand Piano First Master Degree aan de Yamaha Technical Academy in Hamamatsu, Japan. Hierna vervolledigde hij gedurende zes maanden zijn kennis in klankbeheersing en intonatie van concertvleugels bij Dhr. Mizutani. Tot Juni 2009 werkte hij freelance bij Yamaha Music Holding, Europe en was concerttechnieker voor verschillende festivals, opname studio`s, conservatoria en muziekscholen ism KICK Artist Services, Piano`s VandeWinkel en Milton Pianoverhuur, oa. voor Jazz Middelheim, Blue Note Festival, Rock Werchter, Rivierenhof, Zuiderkroon, Elisabeth zaal, Champs D`Action, Stef Bos, Luc Vaes, Yutaka Oya, Guy Van Nueten, Jef Neve, Studio Herman Teirlinck en ICP-studio`s in Brussel.

Sinds juli 2009 werkt hij als Manager OEM Technical Services bij Steinway&Sons (Pacific). Maarten Proost nam, na een intensieve opleiding van 5 jaar, de zaak van hem over.

MAARTEN PROOST

Maarten Proost (1985, Antwerpen) behaalde met onderscheiding het kandidatuursdiploma Geschiedenis. Hij combineerde zijn studies met een opleiding pianostemmer en -restaurateur bij Piano's Mercelis. Hij bleek een vaardig leerling en al snel werd hij daar een onmisbare schakel.