RESTAURATIE PIANO'S

Onze hoofdactiviteit blijft het stemmen, afregelen en restaureren van moderne en histori­sche instrumenten.  Opleidingen in Rotterdam, Braunsweick, en aan de vermaarde Yamaha Piano Academy, Hamamatsu, Japan, garanderen u de hoogste kwaliteit en met ons werk hebben we het vertrouwen gewonnen van leden van Anima Eterna, Les Ballets CdelaB, deFilharmonie, November Music, StudioHerman Teirlinck, Halewyn-Stichting en meer.

Onze restauraties gebeuren met de beste Duitse materialen die er op de markt verkrijgbaar zijn.  Abelhamerkoppen en herviltingen, Heller-Bass-snaren, zowel koper, ijzer als messing, Pure Sound Inox snaren voor historische intrumenten...

Op de restauraties geven we een waarborg van tien jaar.

Het eerste wat gebeurt is een opmaak van de staat van de piano.  Allereerst wordt er gekeken of de piano voldoende intrinsieke kwaliteit heeft om een hoogwaardige restauratie te verantwoorden.  Daarna bezorgen we u een gedetailleerde offerte waarop ook de termijn staat waarin U de piano zal missen.  Gedurende die periode kan U indien noodzakelijk over een vervangpiano beschikken.

De prijzen van een goede restauratie variëren van 1350 (mechaniek staande piano) tot 15000 euro (volledige restauratie van een concertvleugel met herfinering of herspuiting van het meubel).

Specialisatie: restauratie van historische instrumenten als Pleyel, Erard, Bösendorfer (Weense mechaniek, Steinway, Blüthner (Allicot)...

Offertes worden altijd gratis opgemaakt.

Enkele voorbeelden van restauraties van het afgelopen jaar:

Hebt u een instrument en weet u niet of het de moeite is om het te laten afregelen of restaureren, aarzel dan niet om contact op te nemen.